Het opnieuw vergelijken van je opstalverzekering

Wanneer je een opstalverzekering af gaat sluiten is het slim om dat te doen bij dezelfde maatschappij als waar je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Zo voorkom je dat er ongemak ontstaat over wie wat moet vergoeden en meestal ben je ook nog eens goedkoper uit.

Goedkoopste opstalverzekering.

Een spaarpot met geld erinAls je wilt gaan voor de goedkoopste opstalverzekering, kan je het best kiezen voor InShared. Als je jezelf wilt verzekeren tegen de basis, kun je de Basis Woonverzekering afsluiten. Hieronder valt de schade aan de keuken door brand, waterschade aan de vast(gelijmde) houten vloer, schade aan de woning door een poging tot inbraak en schade aan het dak door omgevallen bomen. Je kunt ook kiezen om meer te verzekeren, waarbij je de Allrisk Woonverzekering afsluit waardoor je extra dekking hebt. Hierdoor wordt de schade aan de woning die je zelf gemaakt hebt ook gedekt. Wanneer je door ernstige schade aan het huis genoodzaakt bent om een tijdelijke woonplek te zoeken, dan kun je bij InShared een vergoeding krijgen voor de kosten van noodzakelijk vervangend onderdak en noodzakelijke extra kosten voor levensonderhoud. Deze kosten samen worden vergoed tot maximaal €35.000,-. Wanneer je klant bij InShared bent krijg je bonuspunten, en aan het eind van een verzekeringsjaar wordt er gekeken hoeveel punten je in een jaar hebt gespaard waardoor je een bepaald bedrag terug krijgt. Je krijg bijvoorbeeld punten voor rookmelders, watersloten en alarminstallaties in het huis, of wanneer je een extra goed slot op je brommer hebt. Voor alles waarbij je schade of diefstal kunt beperken krijg je punten. Hierdoor wordt het aantrekkelijk voor verzekeringnemers om zoveel mogelijk schade te voorkomen. Je kunt ook beloningsprocenten krijgen. Hoe meer Hoofdverzekeringen je bij InShared hebt, hoe hoger de beloningspercenten zijn. Als je bijvoorbeeld een jaar lang geen schade hebt geclaimd op 2 of meer hoofdverzekeringen, krijg je een percentage van de premie terug. Hierdoor is InShared uit eindelijk de goedkoopste opstalverzekering, met aantrekkelijke beloningen.

Beste opstalverzekering.

Als je wilt gaan voor de beste opstalverzekering, kun je kiezen tussen Reaal en Nationale Nederlanden. Bij Reaal is de Reaal Woonhuisverzekering een opstalverzekering waarbij je verzekerd bent voor schade aan je woning, schade door verlies van je woning wanneer deze bijvoorbeeld helemaal is afgebrand, schade aan je schuur, garage, vaste zwembad, eventuele bijgebouwen, schuttingen, terreinafscheidingen of tuinhuisjes en schade aan glas in je woning. Als je een woonhuisverzekering afsluit bij Reaal ben je allrisk verzekerd. Een voordeel van de woonhuisverzekering van Reaal is bijvoorbeeld dat er geen herbouwwaardemeter is. Het verzekeren wordt simpel gehouden, en daarom hoef je geen herbouwwaardemeter in de vullen om het verzekerde bedrag van je woning te bepalen. Een ander voordeel is dat glas standaard is meeverzekerd. Dit geldt ook voor fundering, bijgebouwen, een vast zwembad en de zonnepanelen die aan je woning vast zitten. Tot slot heb je bij Reaal de garantie tegen onderverzekering. Er kan dus bij schade geen beroep worden gedaan op onderverzekering.

Wanneer je een opstalverzekering afsluit is je huis verzekerd tot €600.000,-. Door de Basis dekking ben je verzekert voor schade door bijvoorbeeld water, neerslag, storm en brand. Als door één van deze oorzaken bijvoorbeeld een noodsituatie aan het dak nodig is wordt het ook vergoed. Bij Nationale Nederlanden kun je 24/7 schade melden en zijn ze binnen 2 uur ter plaatse bij spoed. Ze helpen je ook in de avonduren en op zaterdag. Je hebt een vaste schademanager en wanneer me het wilt komen ze bij schade met grote financiële en emotionele gevolgen thuis langs. In de basisverzekering zijn de belangrijkste schades gedekt. Je kunt je ook All-in laten dekken, hierbij zijn alle schades van de basisverzekering gedekt inclusief de schades die plotseling en onverwachts zijn. Als je bijvoorbeeld de tegelvloer beschadigd omdat je er iets op hebt laten vallen worden deze kosten vergoed. Je kunt kiezen voor een pakketkorting. Je kunt deze verzekering afsluiten in een verzekeringspakket, wat het ZekerheidsPakket Particulieren wordt genoemd. In dit pakket kan je verschillende verzekeringen afsluiten waardoor je een pakketkorting krijgt die kan oplopen tot 8%.

Groetjes – Jim

Comments are closed.

Post Navigation