Besparen met je Inboedelverzekering – Verdienjesuf.nl

Soorten inboedelverzekeringenverzekeringen-verdienjesuf-nl

Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen. Grofweg zijn er 5 graduaties. Die lopen van uitgebreid tot minder uitgebreid.

Brandverzekering

Zoals de naam het al zegt dit is een verzekering die u verzekerd tegen brandschade. Dat houdt in dat schade door brand, schade door het blussen van brand, schade door bliksem en schade door ontploffingen vergoed worden. Hier geldt ook dat het per verzekeraar een beetje verschilt maar dat het in het algemeen overeenkomt. De brandverzekering word niet meer zoveel gebruikt. Omdat het tegenwoordig amper extra kost om je tegen meer te verzekeren. Dit is dus een uitstervende verzekering.

Brand en Inbraak verzekering

Deze verzekering zorgt er voor dat u ook verzekerd bent tegen inbraak. Voor de rest is deze gelijk aan de bovenstaande verzekering. Er moet wel sprake van braak zijn om verzekerd te zijn. Dus een gebroken ruit of een geforceerde deur. Voor een gebouw waar meerdere mensen inwonen geld dat er sprake moet zijn van binnenbraak. Dat betekend dat er braak schade moet zijn aan u deur. De gemeenschappelijk deur geld niet. Het moet specifiek u deur zijn.

Uitgebreide inboedelverzekering

Dit is de verzekering die de meeste mensen nemen. Bovenop brand en inbraak word ook vandalisme, waterschade, schade door scherven en glas en schade door omvallende bomen vergoed.

Extra uitgebreide inboedelverzekering

Nu word ook schroei en smelt schade, schade door water dat via de weg binnenstroomt, schade in en aan de diepvries door stroomuitval en schade door hak en breek werk dat voor een reparatie moet worden verricht word ook vergoed.

Allrisk inboedelverzekering

Hierbij word bijna alle schade vergoed.

Kanttekening

In dit artikel word globaal beschreven wat verschillende inboedel verzekeringen inhouden. Dit verschilt per verzekeraar en per graduatie. Dus het is altijd belangrijk om de voorwaarden door te lezen of het na te vragen aan u adviseur.

Groetjes – Jim

Comments are closed.

Post Navigation